Boek je trip

Nationaal Park

Grootste Nationaal Park van Nederland

Het grootste nationale park van Nederland ligt in Zeeland! Hier, bij ons in de achtertuin. Er is van alles te zien en te beleven. We laten het je graag zelf ervaren tijdens een rondvaart. Alvast nieuwsgierig? Hier ontdek je alvast de hoogtepunten van Nationaal Park de Oosterschelde.

Rondvaart boeken

Van riviermonding naar zeearm

Het Nationaal Park is een gestrekt natuurgebied. Het ligt tussen de zuidkust van Schouwen-Duiveland en Tholen en de noordkust van Noord- en Zuid-Beveland. Aan de westkant vind je de Oosterscheldekering, daar staat het in contact met de Noordzee. In het zuiden vind je natuurgebieden de Schelphoek en Plan Tureluur. Richting het oosten omvat het Nationaal Park ook Zierikzee, waar je de kans hebt om bruinvissen te spotten. Bij Bruinisse kun je de onderwaterwereld bekijken in de getijdenbakken.

Vroeger was de Oosterschelde een riviermonding. Sinds de komst van de Oosterscheldekering (ook wel Stormvloedkering genoemd) veranderde de Oosterschelde in een ondiepe zeearm. Ondiep? Inderdaad, bij eb valt een derde van de Oosterschelde droog! Bij elk getij stroomt er maar liefst 800 miljoen m3 zeewater de Oosterschelde in en uit.

Sinds 2002 is dit mooie natuurgebied de status van Nationaal Park gekregen. Dat wil zeggen dat het gebied beschermd wordt én dat er ingezet wordt op natuurgerichte recreatie. Tijdens onze rondvaarten zie je de natuur overal om je heen!

Zeehonden, bruinvissen en duizenden vogels

Tijdens de rondvaarten spotten we vaak zeehonden (gewone zeehonden grijze zeehonden). De zeehonden zijn dan op zoek naar vis of liggen lekker uit te rusten op de drooggevallen Roggenplaat (zandbank). Steeds vaker komen we ook bruinvissen (‘kleine walvissen’) tegen. Het gefluit van de duizenden vogelsoorten die hier voorkomen maakt het helemaal af. De meeuw, steltloper, scholekster, kluut en tureluur zijn een paar soorten die broeden achter de dijken in de karrevelden, inlagen en kreekgebieden.

Duiken in een wondere onderwaterwereld

De Oosterschelde is één van de mooiste duiklocaties van Nederland. De Zeelandbrug en de Plompe Toren zijn bekende duikstekken waar ontzettend veel diersoorten te zien zijn, zoals kreeften, oesters, mosselen, sepia’s, pijlinktvissen en zeepaardjes. Het wordt ook wel de kraamkamer van de Noordzee genoemd omdat de jongen van de geep, puitaal en ansjovis en inktvis hier geboren worden!

Stap aan boord en ervaar het zelf!

MS Onrust ligt op een gunstige locatie, tussen de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering in. Stap aan boord in Burghsluis en ervaar het moois van de Oosterschelde zelf. Zien is niet genoeg, je ervaart het met alle zintuigen. Je ziet de natuur, je ruikt het water, je voelt de wind en je proeft het zout!

Rondvaart boeken

Dagattracties Zeeland

We zijn aangesloten bij Dagattracties Zeeland. Op de website van Dagattracties Zeeland vind je de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken!

Opstapplaats

Nieuwe Havenweg 5
4328 NK Burghsluis
E informatie@ms-onrust.nl

Snel contact?

+31653535297
NIX18