"Varen met de Onrust, is een ervaring om nooit te vergeten"
De Onrust

Grootste nationaal park van Nederland ligt in Zeeland

Nationale Parken, waar ook ter wereld, zijn de mooiste en waardevolste natuurgebieden. In Nederland zijn er twintig. Het zijn de visitekaartjes van de Nederlandse natuur. Met de Oosterschelde hebben we in Zeeland het grootste Nationaal Park van Nederland in onze provincie. Toch weten weinig Zeeuwen zich echt bekend met de pure schoonheid van dit gebied, waarvoor we doorgaans naar het buitenland trekken.

Veruit de mooiste duiklocatie

De Oosterschelde is natuurlijk bekend van de oesterteelt, de kreeftenvisserij en de visvangst. Maar ook bij duikers staat het bekend als één van de mooiste duik­locaties, vanwege de prachtige onderwaternatuur. Kreeften, inktvissen, tropisch ogende naaktslakken, zeepaardjes, bijzondere vissen en dodemansduim (de enige Nederlandse koraalsoort) worden regelmatig gezien.

De Oosterschelde is oorspronkelijk een riviermonding, maar door de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde de Oosterschelde in een ondiepe zeearm: Inmiddels met de status van Nationaal ­park. Het grootste van Nederland. De Oosterschelde kent vele gezichten, beïnvloedt door eb en vloed, weer en wind. Tijdens een rondvaart ­ontluikt de Oosterschelde ­zich meer dan eens in één van haar prachtigste ­verschijningsvormen.

Adembenemende natuur in Zeeland

Zo is de Oosterschelde een thuis, een overwinterplaats, een kraamkamer en een wegrestaurant tegelijk. Van veel vissoorten, zoals geep, ansjovis en puitaal, worden de jongen hier geboren. Inkvissen komen speciaal van de Engelse zuidkust om in de Oosterschelde te paren. Sommige vogelsoorten, zoals de tureluur komen naar het Oosterscheldegebied om er te broeden. Andere verblijven er een korte periode tijdens de trektocht naar het zuiden om daar te overwinteren of naar het noorden om er te broeden.

Kleine walvissen en zeehonden

Meestal spotten we wanneer we onderweg zijn met De Onrust wel een groep bruinvissen (kleine walvissen). Ook zien we vrijwel altijd zeehonden. Vlak voor de kust, soms zoekend naar voedsel, soms rustend op de drooggevallen Roggenplaat. Het decor wordt verrijkt met het gefluit van de vele (honderdduizenden) vogels die het Nationaal Park rijk is. Bij eb vallen de slikken en platen droog, zodat de vele vogels hun voedsel kunnen vinden en de zeehonden  uitrusten. Achter de dijken vindt men karrevelden, inlagen en kreekgebieden. Zichtbare herinneringen aan de ontstaansgeschiedenis van dit gebied. Nationaal Park Oosterschelde maakt deel uit van het Europese netwerk van natuurgebieden.

Ervaar deze Zeeuwse werkelijkheid

Ervaar de Zeeuwse werkelijkheid. Ontdek wat velen voor u deden: de verrassende schoonheid van Nationaal Park de Oosterschelde. Een dynamische wereld. Dat kan het beste vanaf het water. Passagiersschip De Onrust ligt dagelijks klaar in Burghsluis om ­buitengaats te gaan op de Oosterschelde, met aan boord tot wel 150 ­mensen die elke keer weer intens ­genieten van het prachtige natuurgebied. Reserveren? www.ms-onrust.nl of 06-53535297


Reserveer nu Vertrek
04-03 Zo Familie rondvaart Laagwater 11:00
04-03 Zo Familie rondvaart 13:30
11-03 Zo Familie rondvaart 11:00
11-03 Zo Familie rondvaart Laagwater 13:30
18-03 Zo Familie rondvaart Laagwater 11:00
18-03 Zo Familie rondvaart 13:30
25-03 Zo Familie rondvaart 11:00
25-03 Zo Familie rondvaart Laagwater 13:30
29-03 Do Natuur rondvaart 09:30
30-03 Vr Natuur rondvaart 10:30
Reserveren

VOORDELEN VAN ONLINE RESERVEREN:
- U bent verzekerd van toegang
- U kunt sneller aan boord
- U voorkomt teleurstellingen
Online reserveren kan tot 1,5 uur voor vertrek!

WAAR KUNT U KAARTEN KOPEN:
- Aan boord van het schip (pinnen is mogelijk)
- VVV kantoor Schouwen-Duiveland
- Landal Burgh Haamstede
- Landal Portgreve
Map

WAAR VINDT U ONS / OPSTAPPLAATS
Nieuwe Havenweg 5,
4328 NJ Burghsluis
06-53535297
informatie@ms-onrust.nl

Dag Attracties Zeeland Dag Attracties Zeeland