Boek je trip

Bezienswaardigheden Schouwen-Duiveland

Omringd door water

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van Zeeland. Het eiland wordt omringd door het water van het Grevelingenmeer, de Noordzee en de Oosterschelde. De Oosterschelde vormt zelfs het grootste Nationaal Park van Nederland! Er is van alles te ontdekken. We vertellen je er graag meer over – en dan vooral over de natuur van dit mooie eiland.

Wandelen

Op Schouwen-Duiveland is het overal fijn om te wandelen. De polders zijn mooi en op de kop van Schouwen vind je bossen, duinen en stranden te over. De Boswachterij in Westenschouwen kun je echt niet overslaan. Er zijn verschillende wandelroutes die je door het bos, de duinen en over het strand leiden. In de duinen vind je indrukwekkende restanten van bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Vergeet ook niet om een vuurtoren ‘Westerlicht’ van Nieuw-Haamstede op je lijstje te zetten.

Deltawerken

Het water speelt een grote rol bij de bezienswaardigheden van dit mooie eiland. Je vindt er een groot gedeelte van de Deltawerken die Nederland beschermen tegen het water. Langs de westkust van het eiland – van Scharendijke tot Westenschouwen – vind je kilometers lange duinen. De duinen gaan over in de Oosterscheldekering (Neeltje Jans) die het eiland verbindt met Noord-Beveland. In Ouwerkerk vind je ook het Watersnoodmuseum, dit is zeker een bezoekje waard!

Zeehonden, bruinvissen en vogels

Schouwen-Duiveland is dé plek om zeehonden, bruinvissen en vogels te spotten. Zeehonden leven namelijk in het Grevelingenmeer, de Noordzee én de Oosterschelde. Breng een bezoekje aan de spuisluis op de Brouwersdam om zeehonden te spotten. Hier vangen ze hun visjes. Boek een rondvaart om zeehonden op de zandbanken van de Oosterschelde te kunnen zien. Vooral op de Roggenplaat liggen vaak zeehonden te rusten en te zonnen. Extra leuk: tijdens een rondvaart over de Oosterschelde is er ook kans om bruinvissen te spotten!

Beleef Schouwen-Duiveland vanaf het water

Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de kust van Schouwen-Duiveland. Tijdens een rondvaart pak je meteen een deel van de bezienswaardigheden mee, waaronder de Zeelandbrug, de Plompe Toren van het verdwenen dorp Koudekerke, de Oosterscheldekering en natuurlijk zeehonden, vogels en misschien wel bruinvissen. In het hoogseizoen varen we dagelijks uit om onze gasten het moois van de Oosterschelde te laten beleven.

Direct boeken

Vaar je met ons mee?

Ons schip ligt in de haven van Burghsluis op het mooie Schouwen-Duiveland. Laat je meevoeren over de Oosterschelde en kijk je ogen uit!

Natuurrondvaart

2,5 uur
€ 20,95
€ 13,95

Natuurrondvaart

2,5 uur
€ 20,95
€ 13,95
Haren in de wind, verrekijker in de aanslag en genieten van het moois dat de Oosterschelde te bieden heeft.
Meer informatie

Familie rondvaart

1,5 uur
€ 16,95
€ 11,95

Familie rondvaart

1,5 uur
€ 16,95
€ 11,95
Het leukste uitje voor het hele gezin. Stap aan boord om lekker uit te waaien. Laat je verrassen door zeehonden en bruinvissen!
Meer informatie

Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden op Schouwen-Duiveland. Neem een kijkje bij Opschouwenduiveland.nl voor meer informatie.

Dagattracties Zeeland

We zijn aangesloten bij Dagattracties Zeeland. Op de website van Dagattracties Zeeland vind je de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken!

Opstapplaats

Nieuwe Havenweg 5
4328 NK Burghsluis
E informatie@ms-onrust.nl

Snel contact?

+31653535297
NIX18