Boek je trip

Schelphoek Schouwen-Duiveland

Rijk aan historie

Aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland vind je de Schelphoek, onderdeel van Nationaal Park De Oosterschelde. Vroeger bevond zich hier een haventje en er werden een paar huizen gebouwd. Deze gemeenschap ging met de watersnoodramp van 1953 verloren. Na de dijkdoorbraak werd er een nieuwe dijk aangelegd die werd gesloten met caissons. Daardoor ontstond er een natuurgebied. De haven werd tijdens de bouw van de Oosterscheldekering nog gebruikt als werkhaven. Vandaag de dag kun je door het natuurgebied wandelen en het uitkijkpunt bezoeken. Je vindt er vele soorten vogels, bomen en planten waaronder uilen, lepelaars en zeekraal. Bij de dijk is er ook de mogelijkheid om te zwemmen of om de nabije duikstek te bezoeken.

Wanneer je vanaf de Schelphoek naar het westen rijdt kom je een historisch bouwwerk tegen: de Plompe Toren. Uiteindelijk kom je uit in Burghsluis waar ons schip ligt. Een mooie route met de fiets of met de auto, maar nog leuker vanaf het water! Tijdens onze rondvaarten voeren we je langs de bezienswaardigheden van de Oosterschelde.

Bekijk alle rondvaarten

Beleef de Schelphoek vanaf het water

Bekijk de caisson van de Schelphoek, spot vogels, ontdek de Plompe Toren en het verdronken dorp Koudekerke en leer meer over de geschiedenis en de natuur. Dat kan allemaal tijdens één van onze rondvaarten.

Direct boeken

Ga je mee op rondvaart?

Ons schip ligt in de haven van Burghsluis op het mooie Schouwen-Duiveland. Laat je meevoeren over de Oosterschelde en kijk je ogen uit!

Natuurrondvaart

2,5 uur
€ 20,95
€ 13,95

Natuurrondvaart

2,5 uur
€ 20,95
€ 13,95
Haren in de wind, verrekijker in de aanslag en genieten van het moois dat de Oosterschelde te bieden heeft.
Meer informatie

Familie rondvaart

1,5 uur
€ 16,95
€ 11,95

Familie rondvaart

1,5 uur
€ 16,95
€ 11,95
Het leukste uitje voor het hele gezin. Stap aan boord om lekker uit te waaien. Laat je verrassen door zeehonden en bruinvissen!
Meer informatie

Dagattracties Zeeland

We zijn aangesloten bij Dagattracties Zeeland. Op de website van Dagattracties Zeeland vind je de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken!

Opstapplaats

Nieuwe Havenweg 5
4328 NK Burghsluis
E informatie@ms-onrust.nl

Snel contact?

+31653535297
NIX18