Boek je trip

Over MS Onrust

Welkom op de Onrust, het passagiersschip in Burghsluis

De Onrust is een passagiersschip waarmee we bijna het hele jaar door rondvaarten op de Oosterschelde organiseren. Van familierondvaart tot natuurrondvaart en leuke specials: al duizenden mensen gingen je voor!

Direct boeken

Over ons

Wij zijn Marcel en Jacqueline, de eigenaren en respectievelijk schipper en gastvrouw op MS Onrust. Samen met onze enthousiaste en gastvrije bemanningsleden doen we er alles aan om jou een fijn uitje te bezorgen. En dat doen we al sinds 2005! Onze thuishaven is Burghsluis, op steenworp afstand van Burgh-Haamstede en dichtbij Zierikzee op het mooie Schouwen-Duiveland. Met de Onrust varen we over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Zowel locals als toeristen stappen graag aan boord om er even uit te zijn en van het uitzicht te genieten.

Het schip

MS Onrust is 40 meter lang, 10 meter breed en steekt 2,3 meter diep. Er zijn 150 zitplaatsen buiten en 100 zitplaatsen binnen. Met regen zit je liever binnen, maar tijdens warme zomerdagen is er niets lekkerder dan met de haren in de wind op het dek te vertoeven! Hoe het weer ook is, we maken er een leuke rondvaart van.

Waarom de naam MS Onrust?

Het schip werd in 1953 gebouwd en voer daarna tot 1969 als veerpont tussen Papendrecht en Dordrecht. Daarna werd het een duikbergingsvaartuig opererend vanuit Vlissingen. Hier heeft ze haar naam Onrust gekregen. Vernoemd naar een zandplaat die in de Noordzee ligt. In 2004 hebben wij het schip gekocht en verbouwd en een jaar later in de vaart genomen.

We hebben de naam expres zo gehouden, want wist je dat het hernoemen van een schip volgens legendes tot ongeluk zou leiden?

Voorzieningen aan boord

Het schip is bijna helemaal rolstoeltoegankelijk. Rolstoelgebruikers kunnen zowel binnen als buiten genieten van de rondvaart, alleen het zonnedek is niet toegankelijk. De gangboorden zijn 2 meter breed en er zijn invalidentoiletten aanwezig. Tijdens de rondvaarten is de kombuis (keuken) geopend. We verzorgen allerlei lekkere hapjes en drankjes om van te genieten tijdens de rondvaart.

Dagattracties Zeeland

We zijn aangesloten bij Dagattracties Zeeland. Op de website van Dagattracties Zeeland vind je de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken!

Opstapplaats

Nieuwe Havenweg 5
4328 NK Burghsluis
E informatie@ms-onrust.nl

Snel contact?

+31653535297
NIX18